Doorgaande wegen Leens, Ulrum en Wehe aangepakt om hinder landbouwverkeer te verminderen

WEHE DEN HOORN – Wethouder Eltjo Dijkhuis van Het Hogeland en gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen hebben dinsdag het officiële startsein gegeven voor de verbetering van de doorgaande wegen in Wehe-den Hoorn, Leens en Ulrum. De bestuurders hielden symbolisch twee fietsers – vertegenwoordigers van de inwoners – tegen die langs de afsluitingshekken van de Mernaweg in Wehe wilden rijden.

Omdat landbouwverkeer niet is toegestaan op de provinciale weg N361 rijdt dat verkeer door de drie kernen. Dat leidt tot verkeersonveiligheid en overlast. Om de veiligheid te verbeteren en de leefbaarheid van de dorpen te bevorderen, worden doorgaande routes waar landbouwverkeer gebruik van maakt aangepakt. Ze worden anders ingericht en er komtgroen langs de wegen.

In totaal gaat het project 3,5 miljoen euro kosten. Dit bedrag wordt opgebracht door het provinciebestuur en de gemeente Het Hogeland. Ook wordt meteen de renovatie van de riolering aangepakt. In het project werken de gemeente Het Hogeland en de provincie Groningen samen. De plannen zijn tot stand gekomen in samenspraak met de verenigingen voor dorpsbelangen, de politie, de landbouworganisatie LTO De Marne, Cumula – de brancheorganisatie voor groen, grond en Infra -, het OV bureau, Qbuzz, en omwonenden. Voor de plannen bestaat een breed draagvlak. Het project moet voor het eind van dit jaar zijn afgerond./BM

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !