Weer vier fietsverbindingen in onze provincie verbeterd

PROVINCIE GRONINGEN – De provincie gaat nog eens vier fietsverbindingen in onze provincie verbeteren. Zo komt er een nieuwe fietsverbinding tussen Zuidhorn en Leek, een fietsbrug bij Zoutkamp en wordt de bestaande fietsroute tussen Appingedam en Delfzijl verbeterd. In totaal gaat het om een investering van € 6,5 miljoen euro.

De provincie en gemeenten werken de projecten dit jaar verder uit. Eind dit jaar beslist de provincie over nog eens € 13 miljoen aan investeringen in het fietsverkeer in Groningen. Zo maakt de provincie fietsen veiliger en nog aantrekkelijker.

Fietsbrug en fietspad Zoutkamp

Er is ruim € 1,5 miljoen beschikbaar voor een nieuwe fietsbrug over het Reitdiep in Zoutkamp. Fietsers delen de Reitdiepbrug nu met autoverkeer. Het is een drukke en toeristische fietsroute, die onderdeel uitmaakt van het Rondje Lauwersmeer. Met een fietsbrug direct naast de bestaande autobrug worden auto- en fietsverkeer op de Nitterweg (N388) gescheiden. Dit verhoogt het comfort voor de fietsers en verbetert de verkeersveiligheid. Aansluitend op de fietsbrug wil de provincie een nieuw fietspad aanleggen ten oosten van de N388 tussen de Sluisweg en S.H. Woldringhstraat. Op die manier ontstaat een comfortabele doorlopende fietsverbinding door Zoutkamp. Hiervoor trekt de provincie € 330.000 uit. Vanuit het Nationaal Programma Groningen is ook subsidie beschikbaar gesteld voor de fietsbrug.

Overige investeringen fietsverbindingen

Fietsverbinding Zuidhorn-Leek De provincie reserveert € 3,2 miljoen voor een nieuwe fietsverbinding tussen Zuidhorn en Leek.

Fietsroute Appingedam-Delfzijl De provincie investeert € 1.350.000 in de bestaande fietsroute tussen Appingedam en Delfzijl.

Fietspad Veendam-Pekela  De provincie draagt € 56.000 extra bij aan de aanleg van een fietspad langs de Drieborghweg bij Veendam.

Fietsvriendelijke provincie

Dit jaar is nog eens € 13 miljoen beschikbaar voor het verbeteren van fietsverbindingen. De provincie beslist in oktober 2021 over nieuwe fietsprojecten. De provincie werkt continu aan nieuwe en verbeterde fietsverbindingen, verkeersveiligheid, voorzieningen en moedigt fietsen aan. Zo wordt Groningen steeds meer een fietsvriendelijke provincie. Meer over de fietsambities van de provincie valt te lezen in het Uitvoeringsprogramma Fiets 2020-2023.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !