Veteranendag 2021 Het Hogeland

HET HOGELAND – Zaterdag 26 juni is de landelijke Veteranendag. In opdracht van de gemeente maakte de lokale omroep een film voor/ met veteranen in Het Hogeland.

Indrukwekkende verhalen door veteranen, een interview met Jilke Snijder van het veteranencomité Het Hogeland en een vraaggesprek met burgemeester Henk Jan Bolding.

Ook is er aandacht voor het in Uithuizen aangelegde Witte Anjer perkje

In 2005 is in Nederland de Witte Anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt.

Ook gemeente Het Hogeland heeft gehoor gegeven aan deze oproep en maandag 14 juni 2021 zijn witte anjers gepoot in een speciaal aangelegde perk in Uithuizen nabij het gemeentehuis, op het grasveld aan de Ringweerweg nabij huisnummer 1 en 2.

De film werd zaterdag 22 juni al uitgezonden via de televisiekanalen van de omroep. De vraag om herhaling was zo groot dat het nu te zien is op het YouTube- kanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=J5DumGbh4hs&t=901s

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !