Kunstvloed wacht prachtige locatietheatervoorstelling Onsta

SAUWERD – Zaterdag werd op het terrein van de voormalige Onstaborg in Sauwerd de locatietheatervoorstelling Onsta opgevoerd. Het betrof een ‘generale’ repetitie voor de uitvoering die tijdens de kunstmanifestatie Kunstvloed zal worden opgevoerd. Kunstvloed 2021 vindt van 10-19 september in Sauwerd en Wetsinge plaats.

Alle acteurs waren in kostuum aanwezig op locatie. Evenals delen van het decor. Regisseur Ben Smit legde aan de acteurs uit hoe een en ander in elkaar stak.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Waarom het zo bijzonder is

Inhoud en locatie versterken elkaar. De voorstelling gaat over de familie Onsta die vroeger in een borg op de locatie woonden. Het is geen kostuumdrama maar juist een humoristische voorstelling waardoor regionale geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk wordt.

Het gaat echt over Het Hogeland, het is toegankelijk voor een breed publiek, het is onderdeel van een groter geheel (Kunstvloed) en de kijkers, lezers of luisteraars krijgen nog de gelegenheid om er bij te zijn omdat de voorstelling in september uitgevoerd wordt.

Voor meer informatie over de voorstelling klik hier.

Tekst + foto’s: Auwert Postmus

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !