Waterwolf verlengt viering 100-jarig bestaan

OLDEHOVE – Een unieke wandeling over de boezemdijk van gemaal De Waterwolf bij Oldehove naar Zoutkamp? Of in de voetsporen van Johan Dijkstra treden met het tekenen van het gemaal? Aan deze en andere bijzondere activiteiten kunt u in de maanden juli en augustus meedoen in en rondom gemaal De Waterwolf van Waterschap Noorderzijlvest ter ere van het 100-jarig bestaan van dit gemaal.

Bij de activiteiten staan het gemaal, water en landschap centraal. Zo kunt u op 10 juli meedoen aan een wandeling over de boezemdijk van het gemaal naar Zoutkamp. Een ervaren gids begeleidt u tijdens de wandeling. Een pendelbus brengt u vanaf Zoutkamp weer terug naar het gemaal. U kunt op verschillende tijden starten.

Op 24 juli staat de creativiteit voorop. In de ochtend kunt u deelnemen aan de workshop natuurfotografie. Onder leiding van een professionele fotograaf maakt u vanaf het gemaal een fotografische ronde door de natuur. Met oog voor de bijzondere omgeving leert u kneepjes van het vak. Wilt u ’s middags meedoen aan een tekenworkshop? Dan heeft u keuze uit twee tijdstippen. Leg het gemaal vast vanaf de vogelkijkhut aan het Rietdiep, zoals ook Johan Dijkstra in vroeger tijden vanaf die plaats het gemaal heeft vereeuwigd. Tekenervaring is voor deze workshop niet vereist.

De pompen aan

Het gemaal is ook na honderd jaar nog het hele seizoen in gebruik. Op 14 augustus kunt u zien en horen welke voorbereiding de machinisten treffen om het gemaal op te starten. En welke decibellen de pompen produceren wanneer het gemaal op volle toeren draait. Verschillende starttijden zijn mogelijk.

Gratis deelname

U kunt gratis meedoen aan de activiteiten. Aanmelding is wel nodig, want de grootte van de groepen is beperkt. De wandeling, de tekenworkshop en het gemaal in werking starten op meerdere tijden. De workshop natuurfotografie is eenmalig. Aanmelden is nu mogelijk via www.noorderzijlvest.nl/100jaarwaterwolf .

Save the Date – 28 augustus

De viering van het honderdjarig bestaan eindigt 28 augustus op grootse wijze. U bent welkom tijdens de grote Open Dag. Overdag kunnen zowel jong als oud aan de hand van proefjes, rondleidingen, machines en apps meer te weten komen over bijvoorbeeld mobiel peilbeheer, vismigratie en waterbeheer met drone. Speciaal voor kinderen is er onder andere een creatieve teken-, knutsel- en bouwhoek en springkussen aanwezig. De dag eindigt ’s avonds met een groot optreden van het Noordpoolorkest in samenwerking met Pé Daalemmer & Rooie Rinus en Marlène Bakker.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !