Mara Piccione exposeert met ‘7 keer zeefdruk’ in kerk Zuurdijk

ZUURDIJK – De in Warffum woonachtige kunstenares Mara Piccione exposeert met ‘7 keer zeefdruk’ in de kerk van Zuurdijk. De expositie is tot en met half augustus te bekijken. 

Mara Piccione is zeefdruk kunstenaar. Zij volgde Kunstacademie Minerva in Groningen en studeerde af in 2002. Door het jarenlang ontwerpen en zeefdrukken van affiches voor internationale bands en concertzalen, liggen haar roots in de underground popcultuur. Van daaruit heeft zij haar zeefdrukwerk steeds meer ontwikkeld tot autonoom werk.

Haar zeefdrukken laten zich makkelijk herkennen door de gestileerde vormen en krachtige vlakken; een stijl die zichtbaar haar oorsprong vindt in het gebruik van grafische technieken. De gelaagdheid van van vorm en textuur in haar gezeefdrukte composities zijn de basis voor haar autonome abstracte werk. Mara maakt een mix tussen grafisch ontwerp en beeldende kunst waarbij er altijd een zoektocht, naar wat de zeefdruktechniek te bieden heeft, plaats vindt. Al haar zeefdrukken worden met de hand vervaardigd vanuit haar eigen zeefdrukatelier in Warffum.

De expositie is te bekijken t/m 15 augustus. De kerk is open.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.