Het Marne Vrede Festival is terug

WARFHUIZEN – Onder het motto ‘Herdenken is goed, voorkomen is beter’ organiseren wij dit jaar een online festival in en rond Warfhuizen. Een wens voor de toekomst vanuit de lessen uit ons verleden.

De grondslag van het Marne Vrede Festival lag al in 2018 en met de eerste editie als basis in 2019 bouwen wij voort naar de apotheose die in 2022 plaats zal gaan vinden! Wat ons voor ogen staat, is te laten zien hoe bijzonder het eigenlijk is dat een groot deel van Europa al 76 jaar vrede kent. Ook gaat het festival in op hoe de bij de vrede behorende vrijheid geregeld onder druk komt te staan.

De tweede editie kon om begrijpelijke redenen niet doorgaan en ook dit jaar heeft de onzekerheid lang bestaan. Daarom is besloten deze editie als tussenvorm te presenteren met een terugblik op de hoogtepunten van 2019 én een vooruitblik op wat we in 2022 gaan presenteren.

Op 28 augustus gaan we ’s avonds om 20.00 uur live met een keur aan artiesten, interviews en intermezzo’s. Met enige trots kunnen we melden dat de opening wordt gedaan door Gerdi Verbeet, oud-voorzitter Tweede Kamer en Nationaal Comité 4 en 5 mei, in een verrassende setting.

Nog één keer vanuit de luie stoel kijken en genieten en volgend jaar weer live op locatie.

De opnames voor de verschillende onderdelen zijn inmiddels gestart en bij sommige zal medewerking van een klein publiek mogelijk zijn. Hou daarvoor onze website Marne Vrede Festival | Warfhuizen en sociale media Facebook en Instagram in de gaten. De stream en losse opnames zullen ook op ons YouTube kanaal worden geplaatst.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !