Vernieuwd Concordia Baflo feestelijk geopend

BAFLO – De ingebruikname van het geheel vernieuwde zalencentrum Concordia Baflo is vrijdag 25 juni 2021 feestelijk ingeluid met de eerste van een serie van drie zogenoemde ‘wing sessies’. Het afgelopen jaar is Concordia met hulp van vele vrijwilligers geheel vernieuwd en energiezuinig gemaakt.

Voor een zittend publiek van 50 enthousiaste aanwezigen trad de band The Vices met veel succes op in het vernieuwde zalencentrum. Klik hier voor het verslag.

Renovatie

De renovatie startte vorig jaar maart en is inmiddels helemaal afgerond. Waar de werkzaamheden in eerste instantie door een paar mensen werden gedaan sprongen er geleidelijk steeds meer mensen bij. Dankzij participatie van vele enthousiaste en bevlogen Bafloërs is er veel meer werk verzet dan aanvankelijk gepland. Hiermee is het een uitermate geschikte locatie geworden voor vergaderingen, festivals, theater, toneel, cursussen, sport en tentoonstellingen tot 200 mensen.

Vernieuwingen

Zowel het dak als de wanden van het zalencentrum zijn geïsoleerd en de ramen zijn vervangen door dubbel- en deels trippelglas. De aanleg van 32 zonnepanelen op het dak, met een vermogen van 11.800 kw, geeft een aanzienlijke energiebesparing. De panelen zijn gefinancierd met twee giften. Ondertussen zijn alle kabels en leidingen vervangen en zijn er ledlampen geïnstalleerd. In het hele gebouw is internet beschikbaar en de zalen zijn voorzien van nieuwe ventilatie. Ook zijn de toiletten geheel vernieuwd en uitgebreid met een extra damestoilet. De binnenwanden zijn voorzien van een nieuwe kleur en met een prachtig fotobehang waant u zich in het Baflo van ruim een eeuw geleden.

Facilteiten

De ruimte in Concordia is verdeeld in twee zalen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. In beide zalen is een beamer aanwezig. Daarnaast zijn er nog twee kleinere zalen. Er is een podium c.q. toneel en een ruime ontvangsthal met een toiletgroep en een invalidetoilet. Ook is er een unieke uitwisseling van zalen mogelijk met de aanlandige multifunctionele PKN kerkzaal. Concordia wordt op professionele wijze gerund door vrijwilligers, zij heten u weer van harte welkom.

Wing sessies

De volgende uit de serie wing sessies staan in Concordia gepland op vrijdag 27 augustus met Ten Times A Milion en op zaterdag 2 oktober, de derde editie van Blues & More met nationale top Blues bands als: Harlem Lake, Leif De Leeuw Band, Electric Hollers en Gumbo Kings. De optredens worden verzorgd door stichting Live Noord. De stichting kijkt er naar uit om in de toekomst gebruik te blijven maken van het prachtige gebouw.

Neem voor meer informatie over de verhuur van de zalen contact op met Klaas Kadijk, 0595-423703

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !