Omroep het Hogeland kijkt achter de schermen van HAIM

Vanaf dinsdag 6 juli nemen Petra Agricola en Dick Stoppels de kijkers van Omroep Het Hogeland mee voor een kijkje achter de schermen van de eerste grote theatervoorstelling in de Eemshaven.

De aftrap is een gesprek met de bedenker, schrijver en artistiek leider van PEERD Theater, Theo de Groot. In de volgende afleveringen komen o.a. regisseur Kees Scholten, de acteurs en andere medewerkers aan het woord. Uiteraard met beelden van de repetities, de locatie waar gespeeld wordt en de première op vrijdag 10 september. De eerste uitzending is dinsdag 6 juli via KPN kanaal 1479 en Ziggo kanaal 44. En uiteraard via de website www.omroephethogeland.nl.

De Eemshaven: een gebied waar gedurende één mensenleven alles veranderde. In het hart van de zeehaven, met zeecontainers, havenkranen en windmolens als decor, speelt PEERD theater: HAIM. De grote theaterproductie vindt plaats van 8 t/m 19 september in de Eemshaven.

De voorstelling

Aan de hand van scènes, videoprojecties, interviews, live muziek en een 16-koppig koor wordt je meegenomen langs het turbulente verhaal van het Eemshavengebied.

In HAIM ontmoet je de bevlogen ingenieur Johan van Veen (Max Sietsema), geboren in het Groningse Uithuizermeeden. Hij was de bedenker van zowel het Deltaplan als de Eemshaven en voorzag de watersnoodramp van 1953. In 1959 stierf hij aan een hartaanval, in de trein op weg naar een vergadering over……juist: de Eemshaven. Roger Goudsmit en Janneke Jager confronteren hem met de toekomst. Blijft hij geloven in zijn plannen of leert hij ook te luisteren naar de mensen om hem heen? En zal hij zelf ooit weer HAIM zijn in het gebied waar hij zich vroeger zo thuis voelde?

De Eemshaven

Alles in deze theaterproductie heeft verband met de Eemshaven: het verhaal, de cast, de koorleden, de videobeelden. In september wordt het theater opgebouwd uit zeecontainers, middenin het gebied waar de voorstelling over gaat. Aan de kade, tussen de windmolens en industrie staan 400 theaterstoelen.

PEERD Theater & Volksoperahuis

PEERD is opgericht in 2009 door theatermaker en docent Groninger taal en letterkunde Theo de Groot . PEERD maakt al 10 jaar voorstellingen gebaseerd op actuele thema’s, met wortels in de Groninger taal, cultuur en geschiedenis. HAIM is de 10e voorstelling van PEERD Theater en daarom pakt PEERD groot uit. HAIM is een coproductie van PEERD Theater en het Volksoperahuis.

Kaarten en meer info: www.haim-theater.nl

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.