Tabee, mijn geliefd tropenland

WEHE-DEN HOORN – In dit derde deel ‘Tabee, mijn geliefd tropenland. – Hoe een jong zendingsgezin werkt en leeft in Nederlands-Indië’ neemt Jan Wieringa uit Wehe-den Hoorn de lezer opnieuw mee in het leven van zijn grootouders. Op knappe wijze weet de auteur feit en fictie te verweven. Deze bijzondere roman – uitgegeven door Uitgeverij Boekscout – is sinds vandaag verkrijgbaar.

Tabee, mijn geliefd tropenland vertelt het verhaal van een jong zendingsgezin dat als letterlijke en figuurlijke bruggenbouwers in primitieve omstandigheden in Nederlands-Indië de verschillen in godsdienst en cultuur moet zien te overbruggen. Het onderliggende spanningsveld wordt gevoed door twee soms totaal verschillende culturen. De impact van de gedwongen keuzes die gemaakt moeten worden en de daarmee samenhangende tragedie van het losgescheurd worden van alles wat je dierbaar en lief is wordt op een indringende wijze beschreven.

Feit en fictie loopt door elkaar heen in het historische perspectief van Nederlands-Indië in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

Over de auteur

Jan Wieringa (1950) woont samen met zijn vrouw in Wehe-den Hoorn, in het noorden van de provincie Groningen. Tot aan zijn pensionering was hij werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker.

Zijn moeder (een van de personages in Tabee, mijn geliefd tropenland) speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van deze roman. Na haar overlijden kreeg de schrijver de handgeschreven aantekeningen van zijn opa en oma. In deze aantekeningen beschrijven zij het leven en werken op Halmahera één van de eilanden van de Noord Molukken. De aantekeningen vormen de basis van deel drie van de trilogie over het wonen en werken in het voormalige Nederlands-Indië.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.