Biljarttoernooi in Den Andel vandaag alsnog van start met 80 deelnemers

DEN ANDEL – Na ander halfjaar popelen gaat het eindelijk weer los, bij de biljartvereniging Het Achterdeel in Den Andel. Vandaag is het tikken van de ballen op het groene laken weer het heftigste lawaai in het dorpshuis voor het TOP 8 Masterstoernooi van dat van 12 juli tot en met 24 juli wordt afgewerkt.

Het zat de organisatoren niet mee. Het begin van het toernooi werd enkele weken geleden alsnog afgelast omdat het met de corona-omstandigheden niet verantwoord was om te spelen. Mädi Cleerdin, voorzitter van de organiserend club: “De inschrijftermijn was tot 10 juni. Maar als het niet anders is, moeten we het gewoon niet doen. Afgelasten is altijd wat teleurstellend, maar ik ben al lang blij dat het alsnog doorgaat.”

In het dorpshuis Op Streek is alles in gereedheid gebracht, er wordt op 6 uitstekende biljarttafels gespeeld waarvan 4 tafels zijn gehuurd van het bedrijf 123biljarts in Schoonoord. Vanwege de geldende coronamaatregelen worden maximaal 24 spelers per dag deel toegelaten. Aan elke tafel maximaal 4 spelers. Zo’n 80 spelers uit Groningen, Drenthe en Friesland hebben positief op de uitnodiging voor het toernooi gereageerd.

Het drie weken durende toernooi wordt gespeeld om de Klaas Zijlstra Bokaal. Deze is ontworpen en vervaardigd  door Berend de Maatmaker uit Westernieland. Cleerdin: “Klaas Zijlstra heeft ruim 60 jaar aan de biljarttafel gestaan en is ons dit jaar helaas op 88-jarige leeftijd ontvallen. Zijn naam zal door het instellende van deze wisselprijs  blijvend aan het toernooi worden verbonden.”/Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !