De bibliotheek in Warffum krijgt nieuwe bewoners

WARFFUM – Het gebouw waar tot voor kort de bibliotheek in Warffum te vinden was, wordt in gebruik genomen door e-LAB Warffum (een initiatief van Het Hogeland College, Vakland Het Hogeland en Dorpsbelangen Warffum), Vakland Het Hogeland en de Gebiedscoöperatie Het Hogeland in oprichting. Tevens wordt het een zogenaamde Innovatie werkplaats voor o.a. studenten van de Hanzehogeschool en RUG. Ook komt er op maandagmiddag van 14u tot 16u een afhaalpunt van bibliotheekboeken (met begeleiding voor mensen die hulp nodig hebben bij reserveren) voor leden van Biblionet Groningen.

Nu is het gebouw al in gebruik voor cursussen en workshops die worden gegeven in het kader van Vakland Het Hogeland en als e-LAB voor de leerlingen van het aangrenzende Hogeland College. In het e-LAB staan 3D printers, een lasersnijder, VR brillen en is meer robotische en technische hard- en software aanwezig. Bovendien kunnen in de nabije toekomst de inwoners van Warffum en omgeving er naar binnen lopen om kennis te nemen van de ICT-ontwikkelingen en kunnen ze ook terecht voor o.a. computerhulp. Kortom een plek voor iedereen van 0 – 100.

Gebiedscoöperatie Het Hogeland

Een onderdeel van het NPG-programma Vakland Het Hogeland is de oprichting van een gebiedscoöperatie. Met deze voorgenomen samenwerking tussen ondernemers, onderwijs, maatschappelijke organisaties en de gemeente Het Hogeland ontstaat een permanente organisatie die samenwerking en innovatie aanjaagt en uitbouwt in projecten en bedrijven. Een concreet initiatief van de Gebiedscoöperatie i.o. kennen we al: het voortzetten van de Bakker in Baflo. In het najaar opent ‘Proef Lokaal Bakkerij Rutgers’ haar deuren! Gebiedscoöperatie Het Hogeland zal deel gaan uitmaken van het Regionaal Innovatie Framework; een samenwerking van alle gebiedscoöperaties in de provincie Groningen.

Prijsvraag

Het voormalig bibliotheekpand moet met de nieuwe bestemming natuurlijk een aansprekende (Groningse) naam krijgen. Wie bedenkt een mooie naam? Deel deze per e-mail met ons op info@vaklandhethogeland.nl en win een mooie prijs!

Op 2 oktober a.s. wordt de naam en de winnaar bekend gemaakt tijdens een drone event georganiseerd vanuit het e-Lab. Iedereen is welkom.

Virtueel op vakantie

Wil je voor die tijd al iets leuks doen? Kom dan op 11 augustus naar de Virtuele Vakantiemiddag, waar je met een virtual reality (VR) bril een vakantie kunt beleven. De Vakantiemiddag is van 12u tot 17u aan de Westervalge 5A in Warffum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.