Laat je inspireren door het Sauwerder Ommetje en zet die ervaring om in een gedicht

SAUWERD – Dichters krijgen meer tijd om mee te doen aan de Kunstvloed gedichtenwedstrijd. In september zal kunstmanifestatie Kunstvloed het Reitdiepdal overspoelen met kunst. Kunstvloed vindt plaats van vrijdag 10 september t/m zondag 19 september in Sauwerd en Wetsinge. Een van de programmaonderdelen is een gedichtenwedstrijd. De drie meest bijzondere gedichten worden beloond met € 100 en een podium tijdens Kunstvloed.

Voor deze speciale Kunstvloed gedichtenwedstrijd kunnen mensen zich laten inspireren door het Sauwerder Ommetje te wandelen. Kunstvloed vraagt iedere wandelaar (en niet-wandelaar) om deze kijk- en luister ervaringen te delen in de vorm van een gedicht. Alles mag, zolang het gedicht maar iets te maken heeft met het Sauwerder Ommetje. De jury bestaande uit Aly Freije, Rik Andreae en Goffe Jensma beoordeelt de inzendingen en kiest er drie uit die worden beloond met een bedrag van €100,-. Meedoen kan tot 5 september, op 17 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Meer informatie over deelname en de route van het ommetje is te vinden op de Kunstvloed website: www.kunstvloed.nl onder het kopje literatuur.

En meer…

Naast de gedichtenwedstrijd is er tijdens Kunstvloed veel meer te zien, doen en ervaren. Zo kun is er een kunstexpositie in huizen en ateliers, een verhalencafé heel veel theater, muziek en literatuur. En dit jaar is er voor het eerst een jongerenproject onder de titel vlogvloed. Het complete programma is te vinden op de website.

De Kunstvloed-groep wil de relatie tussen het landschap, de dorpen, de boerderijen en de bewoners van het Reitdiepdal versterken waar ze is verslapt, vastgrijpen waar ze ons ontglipt en repareren waar zij kapot dreigt te gaan. De Kunstvloed-groep gebruikt hiertoe hedendaagse kunst als gereedschap en zoekt vooral samenwerking met en betrokkenheid van de bewoners in het gebied.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.