Polderproza en -poëzie bij ‘Tussen de Akkerranden’

VIERHUIZEN – Op vrijdag 27 augustus van 16:00 tot 20:00 uur vindt ‘Tussen de Akkerranden’ plaats, rond boerderij Westerhalm in de Westpolder. Tot onze trots verlenen meerdere bekende schrijvers uit de buurt – en iets daarbuiten – hun medewerking aan dit evenement. Er mogen maximaal 150 bezoekers komen, dus het is met nadruk een kleinschalig evenement.

Tussen de Akkerranden vindt buiten plaats. Op een paar verschillende locaties rond de boerderij dragen schrijvers en dichters voor of geven zij workshops. De inrichting van de drie podia is ‘op z’n boerenfluitjes’: u zit op een stropak of klapstoeltje en de zitjes zijn ‘geplaceerd’. Zelf een plaid meebrengen om op te zitten wordt van harte aanbevolen.

Dit evenement is aangemeld bij Gemeente het Hogeland. Het entreegeld bestaat uit een vrije gift. Bij aankomst meldt u zich door uw adresgegevens achter te laten en een gratis kaartje te halen, zolang de voorraad strekt. Hebt u verkoudheidsklachten, blijf dan thuis. Als voorwaarde voor dit evenement geldt, ondanks de royale open ruimte, dat er zo min mogelijk heen en weer gelopen wordt en dat onderling de anderhalvemeternorm wordt aangehouden. Dit staat weliswaar haaks op het originele idee van ongedwongen bij elkaar zitten en neerstrijken op een plekje naar keuze, maar we moeten het ermee doen en we weten waar we het voor doen. Dit heeft als gevolg dat er tussen de voordrachten telkens drie minuten pauze zullen zijn en dat wie eenmaal bij een voordracht aanschuift, dat blokje daar ook uitzit.

Bezoekers komen lopend of op de fiets. Bij Zoutkamp en in het Lauwersmeer is ruime parkeergelegenheid op een (Davids)steenworp afstand van Westerhalm (adres: Westpolder 1, Vierhuizen). Rond het terrein zelf is niet voldoende parkeergelegenheid en bovendien leidt gemotoriseerd verkeer af van de voordrachten. De doorgaande weg door de Westpolder is smal en buurtgenoten stellen geparkeerde auto’s voor de deur niet op prijs.

Bijgaande vindt u het blokkenschema voor de 27e, van 16:00 tot 20:00. We willen u in het bijzonder wijzen op de kinderworkshop vanaf 16:00 en het open podium vanaf 19:30. Wilt u gebruik maken van het open podium? Laat dit dan voor aanvang van het evenement weten. We hopen op een mooie dag, die in de toekomst voor herhaling – en versoepeling – vatbaar is.

Blokkenschema ‘Tussen de Akkerranden’

Podium 1: Schrievers en Dichters op Diek (hier worden voordrachten gehouden)

Podium 2: De ‘Franse Tuin’ (hier vinden workshops plaats)

Podium 3: Woorden bij het Water

16:00

Podium 1: Grunneger schrievers (Nane van der Molen en Klaas Pieterman)

Podium 2: Workshop poëzie voor kinderen (Kasper Peters)

Podium 3: Henk Weltevreden

16:30

Podium 1: Proza en poëzie in het Nederlands (Anjo de Haan en Henk Weltevreden)

Podium 2: Workshop poëzie voor kinderen (Kasper Peters)

Podium 3: De familie Mansholt over ‘Jonge jaren tussen graan en slik’

17:00

Podium 1: Grunneger schrievers (Lammert Voos en Fieke Gosselaar)

Podium 2: Workshop lichtgedichten, Robert Beernink

Podium 3: Gedichten van kinderen uit workshop (laten) voordragen

17:30

Podium 1: Proza en poëzie in het Nederlands (Anjo de Haan en Henk Weltevreden)

Podium 2: Workshop lichtgedichten, Robert Beernink

Podium 3: Ingeborg Nienhuis

18:00

Podium 1: Grunneger schrievers (Nane van der Molen en Klaas Pieterman)

Podium 2: –

Podium 3: Lammert Voos

18:30

Podium 1: Ambischrijvers (Robert Beernink en Ingeborg Nienhuis)

Podium 2: Polderinspiratie: kom tot rust en schrijf je eigen gedicht

Podium 3: Fieke Gosselaar en Kasper Peters over hun schrijverschap

19:00

Podium 1: Grunneger schriever (Kunny Luchtenberg)

Podium 2: Polderinspiratie: kom tot rust en schrijf je eigen gedicht

Podium 3: Vincent Kortmann

19:30

Podium 3: Open podium. Wie dat wil, kan een gedicht voordragen

20:00

Einde van Tussen de Akkerranden

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !