Kermis Eenrum gaat toch door, coronaproof

EENRUM – De draaiboeken waren alweer enige tijd opgeborgen en het leek erop dat er in de zomerperiode geen evenementen zouden plaatsvinden in Eenrum. Tot op de persconferentie van premier Rutte werd aangekondigd dat er weer kermissen georganiseerd mogen worden. De kermisexploitanten stonden te springen om weer onze kant op te komen en na overleg met Gemeente Het Hogeland hebben wij groen licht gekregen! Kermis Eenrum 2021 kan doorgaan, maar wederom wel coronaproof!

Het hele jaar hebben wij natuurlijk in ons hoofd gehad dat er dit jaar weer een kermis zou komen. Wie had immers gedacht dat we nu nog steeds met Corona te kampen hebben. Na ons laatste overleg met de Gemeente op 12 juli konden we dan eindelijk definitief beginnen met de daadwerkelijke organisatie. Mede vanwege een goed verlopen kermis in 2020 hebben wij het vertrouwen gekregen om weer een “coronaproof” kermis te organiseren. Ondanks de beperkingen vorig jaar, hebben wij veel leuke reacties gehad, hadden we een mooie kermis en keerden de exploitanten tevreden huiswaarts. Dit heeft ongetwijfeld meegespeeld bij de besluitvorming binnen de Gemeente en het is een groot compliment aan de bezoekers van de kermis, dat alles zo is verlopen dat we binnen een uur het overleg met de Gemeente positief hebben kunnen afsluiten.

Na 12 juli begon voor ons een drukke periode. De vakanties waren immers begonnen en feitelijk moest de gehele kermis nog worden georganiseerd. We denken echter dit jaar weer een mooie kermis georganiseerd te hebben. Daar hebben we in ieder geval, in het korte tijdbestek dat we hadden, alles aan gedaan.

Kermis “Coronaproof”

Ondanks alle beperkingen en regels komen vrijwel alle exploitanten naar Eenrum toe.
Veel exploitanten zitten al maanden zonder werk en willen dus graag weer open. Zij zijn allen erg creatief om de mensen zo veilig mogelijk te ontvangen. Gelukkig mogen kinderen gewoon naast elkaar zitten en hoeven er alleen regels opgesteld te worden voor volwassenen. We kunnen tevens aangeven dat dit jaar de autoscooter er weer bij is.

Eenrumer Kermis 2019

De Eenrumer kermis staat bekend om de vele activiteiten rondom de kermis. Helaas zijn er dit jaar geen grasbaanraces, ook met z’n allen hossen op live muziek in de kroegen is er nu niet bij, wel gaat de fietsencross wedstrijd dit jaar door. We zullen het kermisterrein anders inrichten en kijken naar activiteiten die wel georganiseerd kunnen worden. Er zijn looproutes op de plaatsen waar het nodig is. Daarnaast geldt de anderhalve meter maatregel voor kinderen onder de 18 jaar niet.

De terrassen van de plaatselijke horeca zijn geopend en sluiten om 24.00u.

De Eenrumer kermis vindt plaats van vrijdag 20 augustus tot en met zondag 22 augustus in het centrum van Eenrum. De kermis zal alle dagen geopend zijn vanaf 14.00u tot 24.00u.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.