Kazerne Marnewaard is volgelopen met vluchtelingen

LAUWERSMEER – Met de komst van 178 Afghaanse evacués op zondagavond zit de noodopvanglocatie kazerne Marnewaard vol. Op verzoek van het COA heeft Defensie een tweede locatie tijdelijk beschikbaar gesteld. Dit is het Walaardt Sacré Kamp in Zeist. De eerste groep wordt daar vanochtend verwacht. Het COA blijft verder zoeken naar andere tijdelijke en structurele locaties, zo laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers in een persverklaring weten.

Inmiddels worden er 491 evacués opgevangen in Marnewaard, het maximale aantal. De overige capaciteit (van 540) is in gebruik voor werkplekruimten en voor inplaatsingswerkzaamheden. Het maximum van 491 is ook bepaald om te kunnen voldoen aan RIVM-richtlijnen.

De eerste bus met 28 evacués uit Afghanistan kwam vrijdagavond 20 augustus aan bij de Willem Lodewijk van Nassaukazerne Marnewaard, waar het COA noodopvang heeft ingericht. Het ging hierbij voornamelijk om gezinnen.

De mensen zijn op de locatie verwelkomd en hebben basale informatie gekregen en alle voorzieningen die nodig zijn voor de eerste avond en nacht. Daarna zijn zij naar hun kamers begeleid. De evacués waren erg moe na een lange reis en spannende tijd./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !