Gemeente Het Hogeland biedt De Zeecontainer tijdelijk opslagruimte aan

HET HOGELAND – De gemeente Het Hogeland heeft kringloopbedrijf De Zeecontainer uit Groningen aangeboden ingebrachte spullen voor de Afghanen die in de kazerne bij Zoutkamp verblijven tijdelijk op te slaan op de gemeentewerf in Leens. Daar is de komende maanden rond de 80 vierkante meter ruimte beschikbaar.

Het Groninger kringloopbedrijf startte onlangs een inzamelingsactie voor de Afghanen die vorige week naar Nederland werden gevlogen en tijdelijk in de kazerne in Zoutkamp zijn ondergebracht. Dat leverde overweldigende reacties op. Het bedrijf kampt nu met een gebrek aan opslagruimte. Een gemeentelijke loods in Leens moet voorlopig soelaas bieden.

Het COA laat weten dat dat er op dit moment voldoende materiaal is om de eerste noden van de Afghanen te lenigen. “De reacties zijn hartverwarmend. Maar het lijkt er op dat we eerst voldoende zijn voorzien. We zijn natuurlijk blij met de massale steun die we hebben ontvangen. We roepen iedereen op spullen ‘gewoon’ naar kringloopbedrijven te brengen. Mochten er op termijn toch nog behoeften bestaan dan melden we dat’, zegt woordvoerster Jacqueline Engbers van COA.

Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland meldde eerder tijdens een interview met RTV Noord dat inwoners de gelegenheid zouden krijgen spullen voor de Afghanen bij de gemeente aan te bieden. Daar wordt nu vanaf gezien. Bolding: “Er is inmiddels ruim voldoende materiaal ingezameld. Geweldig om te zien hoe Groningers met onze tijdelijke gasten meeleven. Bedankt daarvoor! Maar we koersen op de bevindingen van het COA: voorlopig is er genoeg. Desondanks willen we als gemeente tóch een bijdrage leveren. De tijdelijke opslag in Leens voor De Zeecontainer is het minste wat we kunnen doen.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !