Sfeervol Mexicaans restaurant opent de deuren in Warffum

WARFFUM – Onder grote belangstelling van familie, vrienden, bekenden en nieuwsgierigen opende Mawi Hernandez met burgemeester Henk Jan Bolding restaurant Cielito Lindo. De burgervader was aan het vertalen gegaan en kwam via de Engelse vertaling (little sweetheart) in het Gronings uit bij ‘Poedie’. 

Samen met haar man David Kloosterhuis gaat Mawi het restaurant met de traditionele Mexicaanse keuken en 22 zitplaatsen aan de Hoofdstraat in Warffum runnen. Hiermee gaat Mawi’s lang gekoesterde wens – na enkele jaren catering te hebben gedaan – in vervulling.

Mawi Hernandez, geboren en getogen in Mexico, woont sinds enkele jaren in Nederland. Mawi maakt heerlijke versbereide Mexicaanse gerechten volgens familierecept die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Haar droom begon met een paar pannen op het vuur op de hoek van dit huis, vervolgens kwam daar de afhaal en bezorging bij en na een lange weg begonnen de plannen om Casita Cielito Lindo Warffum aan de Hoofdstraat vorm te geven. De smaken zijn verrassend, alles vers bereid wat resulteert in kleurvolle gerechten. Wij hopen dat de casita zo´n knusse ambiance heeft dat men door de geuren,  de kleuren en de smaken zich even in het ware Mexico kan wanen.

De aanwezigen konden genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Voor de huisstijl van Casita Cielito Lindo heeft Mawi haar inspiratie opgedaan tijdens haar danscarrière waarin zij veel in aanraking is geweest met de diversiteit van de Mexicaanse cultuur. Mawi gekozen voor de Tenango stijl. Tenango is een borduurstijl afkomstig uit Tenango de Doria, in de Mexicaanse deelstaat Hidalgo. Het kenmerk van dit textiel is de combinatie van kleuren en de weergave van flora en fauna, je kunt ook scènes van het dagelijks leven, religie, patroonheilige festiviteiten, carnaval, dag van de doden en oogst terugvinden.  In de loop der jaren is borduren een van de elementen geworden die deel uitmaken van de culturele en etnische identiteit van de inwoners van het dorpje. De inwoners van deze dorp vertellen dat wanneer iemand zijn grond verlaat om elders te gaan wonen, hij altijd een Tenango meeneemt hiermee een stukje van zijn roots neemt. De Tenango stijl is onderdeel van het cultureel erfgoed van Mexico. Alle wandtekeningen in de zaak zijn met de hand geschilderd.

Viva la Vida! – Een iconische uitspraak van Frida Kahlo

De iconische kunstenares die na een zwaar ongeluk haar kracht hervond in de schilderkunst. Frida die ondanks alles zichzelf bleef en in haar authenticiteit nog steeds een voorbeeld is voor velen. De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur. Haar teksten en kunst zijn overal terug te zien in de zaak. Geniet van haar bijzondere werk en uitspraken tijdens uw diner bij Cielito Lindo.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !