Verdachte dankzij Burgernet snel aangehouden

WINSUM – Donderdagmiddag heeft de politie een verdachte aan kunnen houden na meldingen van meerdere Burgernetdeelnemers. Een vrouw meldde dat ze tijdens het fietsen was lastig gevallen en daarbij betast door een jongeman op een quad. Daarna was hij verder gereden. Kort daarna werd een Burgernetmelding verspreid. Het bericht werd alleen al op de social media van Omroep Het Hogeland ruim 15.000 keer gezien.
Naar aanleiding van deze melding belden meerdere deelnemers van Burgernet dat ze hem hadden zien rijden, waarbij steeds de locatie werd doorgegeven. Als gevolg daarvan konden de politie-eenheden die aan het zoeken waren, de verdachte aanhouden. Hij is naar het bureau gebracht, waar hij vrijdag is verhoord. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !