Nieuw beleid standplaatsen in de maak

HET HOGELAND – Het college heeft nieuwe beleidsregels voor standplaatsen in gemeente Het Hogeland opgesteld. Met het nieuwe beleid wordt het beleid vanuit de vier gemeenten, waar Het Hogeland in 2019 uit is ontstaan, gelijkgetrokken. Daarnaast wil het college meer ruimte voor concurrentie mogelijk maken.

Om in de open lucht vanaf een vaste standplaats producten te mogen aanbieden, is een vergunning nodig. Door het huidige systeem van jaar op jaar dezelfde handelaar op dezelfde standplaats, kregen nieuwe ambulante handelaren geen gelijke kansen. Met het nieuwe beleid komen die kansen er wel.

Hiermee volgt het college landelijke regelgeving en uitspraken van rechters over deze ‘schaarse vergunningen’.

Het college wil de nieuwe beleidsregels zo eenvoudig, duidelijk en transparant mogelijk maken. Een handelaar moet weten of en hoe hij een vergunning kan krijgen voor een standplaats en welke voorwaarden er gelden.

Het college gaat nu eerst met inwoners en ondernemers in gesprek over de nieuwe beleidsregels. Nadat de gemeenteraad zijn mening heeft gegeven, stelt het college het nieuwe beleid in december definitief vast.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.