Gratis AED-training voor inwoners Kantens

Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED speelt daarin een cruciale rol. Maar dan is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt. Daarom biedt Univé Noord-Nederland in Kantens voor het hele dorp een gratis AED-training aan. Wil jij het verschil kunnen maken voor jouw dorpsgenoot? Meld je dan snel aan.

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

AED-kast vernield

In Kantens hing al jarenlang een AED. Helaas werd in april de AED-kast aan de muur bij dorpshuis ’t Schienvat vernield. De kast hing nog met één bout vast aan de muur. Aangezien een AED het verschil kan maken tussen leven en dood moet het altijd bereikbaar zijn. Univé Noord-Nederland zorgde er samen met Henk Ros van Medch voor dat de kast werd vervangen en beloofde tegelijkertijd dat – zodra de coronamaatregelen het weer toelieten – een AED-training te organiseren.

Gratis training

Nu de meeste maatregelen losgelaten worden, zijn ook de trainingen weer mogelijk. De training in Kantens vindt plaats op 15 september om 19.30 uur, bij dorpshuis ‘t Schienvat. Tijdens de training leer je hoe je moet omgaan met de AED en iemand moet reanimeren. Aan het einde van de training ontvang je een certificaat. Aanmelden kan op deze pagina.

Een hartveiliger Nederland

Elk jaar krijgen 17.000 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Daarom is het belangrijk dat iedere buurt een eigen AED krijgt. Om te kunnen spreken van landelijke dekking, zijn er in Nederland nog meer AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Univé levert daar graag een bijdrage aan. Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar 15 winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Ook ondersteunen we buurtinitiatieven met een financiële bijdrage en bieden we in samenwerking met lokale opleiders een gratis AED-training voor buurtbewoners of bijvoorbeeld medewerkers aan.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !