Presentatie nieuwe cd Harry van Lier op Andledon

DEN ANDEL – Komende zondagmiddag (12 september) presenteert singer-songwriter Harry van Lier zijn nieuwste cd ‘Devil Done Got In You’ op Cultuurerf Andledon in Den Andel. Tijdens de presentatie op het binnenpodium van Andledon speelt Van Lier zijn gehele cd.

Het is inmiddels een traditie geworden: ook de vierde solo cd van Harry van Lier wordt op Cultuurerf Andledon aan het publiek gepresenteerd. Van Liers nieuwe cd ‘Devil Done Got In You’ is gewijd aan de country Blues en is geheel akoestisch gespeeld en live opgenomen in Van Liers eigen thuisstudio tijdens de eerste lockdown. Van Lier tekent op de cd voor zang, gitaar en mondharmonica. Op enkele nummers speelt Richard Koster mondharmonica, die ook bij de cd-presentatie zal spelen. Voor zijn nieuwste cd werd Van Lier vooral geïnspireerd door zijn twee reizen naar de Mississippi Delta, waar hij veel lokale bluesartiesten ontmoette (waaronder Pat Thomas) en deelnam aan jamsessies.

Van Lier begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen en liedjes schrijven in de bluestraditie. Als twintiger stapte hij over naar de contrabas en studeerde hij Jazz aan het Conservatorium in Groningen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw maakte Van Lier furore als bassist in de legendarische band AA & the Doctors. Na vele jaren als side man op het podium te hebben gestaan, treedt hij de laatste jaren met veel succes zélf op de voorgrond met eigen composities. Dit leidde in 2014 tot zijn eerste solo cd, getiteld DiGaHoLe. Later volgden de cd’s Bones Boy en La Vache.

De cd-presentatie start zondag 12 september om 15:00 (inloop), met om 15:30 het optreden. Belangstellenden worden verzocht zich van te voren aan te melden via info@andledon.nl. Indien het aantal belangstellenden de (beperkte) zaalcapaciteit overschrijdt, zal Van Lier die middag zijn cd een tweede maal spelen voor een tweede groep gasten. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !