Veiling op Maarhuizen: aftrap crowdfunding

MAARHUIZEN – Zondag 12 september wordt er een bijzondere veiling georganiseerd op de Enne Jans Heerd op Maarhuizen. De veiling begint om 15:00 uur en vindt plaats tijdens de jaarlijkse Appeldag op Maarhuizen. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen op bijzondere Maarhuizer schatten en ludieke expedities, zoals een originele kloostermop, een antieke kast en een sup-expeditie vanaf Maarhuizen.

Met de veiling wordt het startschot gegeven aan de crowdfundcampagne:’Geef Maarhuizen het laatste zetje’, waarmee de initiatiefnemers Mayke en Gijs de laatste benodigde  € 50.000 willen ophalen om de monumentale boerderij Enne Jans Heerd op de wierde Maarhuizen tot een ontmoetingsplek voor cultuur en natuur te maken.
“Het is een groot project en we hebben bijna het hele benodigde bedrag binnen. We zijn er echt bijna, maar nog net niet helemaal. Het geld is bedoeld voor het herstel van een lemen vloer, de schildering op de schouw en de bouw van een theatertribune”, aldus Mayke Zandstra.

Voordekunst
De opbrengsten van de veiling en de Appeldag komen ten goede aan de campagne die wordt uitgevoerd via het crowdfundplatform ‘Voordekunst’, waar vanaf € 10 gedoneerd kan worden. Er zijn diverse leuke tegenprestaties bedacht als dank voor de donatie, zoals een excursie achter de schermen tijdens de bouw, toegang tot het leemstampfeest of gewoon een kopje koffie in de toekomstige theetuin.

Meer informatie en doneren
De actie loopt tot nog tot 1 november. Donateurs die de plek een warm hart toedragen helpen mee met het behoud en het delen van een cultuurhistorische icoon op het Groninger Hogeland. Meer informatie over de veiling en de crowdfundactie vind je op www.opmaarhuizen.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !