Theatervoorstelling ONSTA

SAUWERD – Tijdens de Kunstvloed wordt de theatervoorstelling Onsta een aantal keren opgevoerd. De openlucht theatervoorstelling is een avondvullende komedie, een stukje geschiedenis met een vette knipoog.

Daar, bovenop die wierde in Sauwerd stond ‘ie. Vlak bij het Sauwerdermaar. De machtige borg van de familie Onsta. Zie je nou bijna niks meer van. Toch jammer.

Het verhaal: Brand en Iris, twee Sauwerder amateurarcheologen, worden tijdens hun veldwerk letterlijk terug de tijd in geworpen naar het jaar 1389. Het jaar waarin de Groningers de familie Onsta de keus geven: of zij sluiten zich bij de Groningers aan, of de Onsta’s worden met borg en al door het grote Groningse leger verpletterd. Hoe het afloopt, dat weten we. Of kunnen Brand en Iris het tij nog keren?

Zaterdag 11 t/m dinsdag 14 september 20.00 – 22.30 uur (met pauze).

Locatie: Onstaborg terrein, Hoogpad t.h.v. Noorderweg

Willem Kroon ging donderdagavond met z’n camera naar Sauwerd voor opnames van de technische doorloop van de voorstelling .

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !