Dorpshuizen en jeugdsozen krijgen uitkering van 735 euro

HET HOGLAND – De dertig dorpshuizen en twintig jeugdsozen krijgen een eenmalige steunuitkering van 735 euro om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden. Het gemeentebestuur wil deze steun “regelarm” uitvoeren.

Er was al een regeling om de dorpshuizen en jeugdsozen financieel te ondersteunen om de crisis aan te kunnen. Dit was hulp bij het aankunnen van de betaling van de vaste lasten. Wethouder Eltjo Dijkhuis: “We hebben deze regeling sober uitgevoerd. Men is gedwongen geweest deels in te teren op de reserves. We hebben besloten om wat over is van deze regeling gelijk te verdelen, de vijftig instellingen krijgen ieder 735 euro. We willen dit niet optuigen met allerlei bepalingen vandaar dat we het geld toekennen voor verbetering, verduurzaming en exploitatie.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !