Winkhem start het nieuwe seizoen met winst

WINSUM – Na bijna een jaar zonder wedstrijden, openden Winkhem en Donitas het seizoen in de 1e klasse A. Het werd een wat onwennige wedstrijd. Winkhem startte zeer matig maar wist zich volledig te herpakken. Donitas bewandelde de omgekeerde weg, de studenten vielen gaandeweg door de mand en mochten blij zijn met een punt. 3-1 werd het in de Ripperdahal in Winsum.

Zonder al teveel voorbereidingen en met een gezonde wedstrijdspanning vingen de mannen van Winkhem 1 het seizoen aan. Er was een aantal keer getraind en op basis van enkele uurtjes voorbereiding was men wel benieuwd hoe het team ervoor stond. Het begin van de wedstrijd zat vol eigen fouten en te weinig druk op de tegenstanders. Donitas daarentegen startte onbevangen en kwamen gemakkelijk tot scoren. De kentering zette in toen de druk aan het net zienderogen toenam aan de kant van de Winsumers. Dit gaf moreel en vertrouwen. Het laagje vertrouwen aan de kant van de bezoekers was flinterdun en brak al spoedig. Het te eenvoudig tactisch spel werd door Winkhem doorzien. De lange mannen van Winkhem konden daardoor van harte lust het vervolg domineren. Halverwege stond het, geheel terecht, gelijkspel; 1-1.

Met nog enkele sets te gaan en publiek op de tribune nam Winkhem het voortouw in de wedstrijd. De passing verliep solide en zo kon er rustig gewerkt worden aan de verdere afstemming in de aanval. De serve verliep per set beter en zo nam de druk toe, waardoor Winkhem doorkreeg dat winst in deze seizoen ouverture voor het grijpen lag. Het scheidsrechters duo, Miedema en van Ittersum, kon de wedstrijd met genoegen tot een sportief einde leidden. Voor iedereen was het spelen van een wedstrijd even wennen maar heerlijk om mee te maken. Winkhem kijkt in alle tevredenheid terug. De ervaring en rust in het spel resulteerden in een overwinning, 3-1 (19-25, 25-21, 25-19, 25-17).

De volgende wedstrijd is meteen een derby, de mannen gaan op bezoek bij Voklubol in Oldehove. Dit vindt plaats op zaterdag 25 september om 15:30 uur.

Verslag: Jaap Bouwman

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.