380.000 punten en een kop koffie !

HET HOGELAND – Zoals reeds vaker bericht spaart Voedselbank het Hogeland in Winsum de uitgeknipte koffiespaarpunten van Douwe Egberts. Eenmaal per jaar worden deze punten bij de koffieproducent ingeleverd en krijgt de voedselbank voor iedere 600 punten een gratis pak koffie van 250 gram. 

Vijf jaar geleden startte deze fantastische actie en u wist vervolgens maar liefst 960.000 punten bijeen te drinken,  hetgeen 1600 pakken koffie opleverde. DE deed er nog een (koffie)schepje bovenop en verschafte de voedselbank 1800 pakken koffie. Voedselbank het Hogeland kon toen een heel jaar lang haar klanten van koffie voorzien. In de daaropvolgende jaren werden er ieder jaar zo’n slordige 800.000 punten bijeengespaard. Op dit moment staat de teller op 380.000 koffiepunten. Bijna de helft dus.

Helpt u ook mee de teller naar 800.000 punten te drinken?

U helpt daar pakweg 140 gezinnen in onze gemeente mee. U kunt uw spaarpunten kwijt op Lombok 1 9951 SC Winsum. Op woensdagochtend kunt u uw punten echter ook afgeven op dit adres. Misschien drinkt u dan een kopje koffie mee met de vrijwilligers van Voedselbank het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.