Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier reiken certificaten uit aan energiecoaches

GRONINGEN – De gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Eemsdelta hebben in samenwerking met de Groninger Energiekoepel aan maar liefst 36 energiecoaches een certificaat uitgereikt voor het afronden van hun leertraject energiecoach – basis.

De certificaten werden uitgereikt door de wethouders Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland en Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier, ook namens Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta. De wethouders benadrukten daarbij hoe belangrijk het werk van energiecoaches is. Mede door de coaches komt de noodzaak van de energietransitie bij velen tussen de oren en wordt er ook daadwerkelijk gehandeld. Als dank voor hun inzet kregen de energiecoaches een Digitale Infrarood Temperatuurmeter.

De energiecoach helpt bewoners tijdens een gratis adviesgesprek met het inzichtelijk maken van kleine bespaarmogelijkheden in huis. Zo kunnen bewoners met een beetje moeite veel geld en energie besparen. De bewoner en de energiecoach lopen samen, fysiek of digitaal, het huis door om verbeterpunten te vinden. Bewoners ervaren de gesprekken als leuk, informatief en inzichtelijk en zijn sneller van plan stappen te ondernemen.

Training
Om een certificaat te mogen ontvangen moet de energiecoach eerst een training volgen van coöperatie HOOM. Na het volgen van het leertraject energiecoach – basis volgen er gesprekken met bewoners uit de buurt. Eerst een begeleid adviesgesprek en daarna individuele adviesgesprekken. De energiecoach legt in een kort verslag vast wat er met de bewoner besproken is.

Contact
Tot het einde van het jaar kunnen er nog adviesgesprekken met een energiecoach aangevraagd worden. Vraag een gesprek aan via: https://energieloket-groningen.nl/ of voor meer informatie kunt u mailen naar energiecoach@grek.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !