Opening van ’t Wieshoes op 2 oktober

WARFFUM – ’t Wieshoes in Warffum wordt op 2 oktober van 13:00 uur tot 16:00 uur feestelijk geopend. In het gebouw waar tot voor kort de bibliotheek Warffum te vinden was, worden op deze zaterdag verschillende activiteiten gehouden. Zo is er een racedrone clinic, zijn er diverse robots te vinden, kun je een workshop 3D printen volgen, staan de scholen met hun activiteiten in het gebouw en is een markt met het aanbod van Vakland Het Hogeland. De middag en het gebouw worden officieel geopend door internetondernemer Ben Woldring, die zijn roots heeft op het naastgelegen Hogeland College.

Je kunt op 2 oktober in het gebouw aan de Westervalge 5A in Warffum langskomen om te kijken, maar je kunt ook in actie komen. Er worden diverse workshops (3D printen, lasersnijden) en clinics aangeboden en je kunt de virtuele wereld beleven met een VR bril op je hoofd. Ook vind je wat je allemaal kunt leren bij Vakland Het Hogeland op het gebied ICT, innovatie en ondernemerschap.

Openingstijden en activiteiten van ‘t Wieshoes
Vanaf 2 oktober zal ’t Wieshoes wekelijks geopend zijn op maandag van 10:00 uur tot 16:00 uur, op woensdag van 13:00 uur tot 17:00 uur en op vrijdag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens deze uren kan men langskomen voor vragen over computers, smartphones of andere IT, om te printen, om aan de slag te met de technologie die er staat (waaronder een 3D printer en lasersnijder) en om boeken af te halen of te bestellen via Biblionet Groningen. Vaste activiteiten zijn de Computer Helpdesk op maandag van 10u tot 13u en de ICT maakmiddag op woensdag van 15u tot 17u.

De naam ’t Wieshoes
Voor het bepalen van een naam voor het gebouw is een prijsvraag uitgeroepen. Uit de vele inzendingen is een selectie gemaakt waar uiteindelijk ’t Wieshoes als winnaar is uitgekomen. Wies in de zin van de weg wijzen, maar ook in de vorm van de wijsheid die je er kunt opdoen.

Bewoners van ’t Wieshoes
In ’t Wieshoes zitten verschillende organisaties en mensen gehuisvest. Een opsomming van wie allemaal een functie vinden in het gebouw: leerlingen van Het Hogeland College, de plusklas van Lauwers & Eems, boeken-afhaalpunt van Biblionet Groningen, Gebiedscoöperatie Het Hogeland, Vakland Het Hogeland en overige basis- en vo-scholen uit de regio.

Waar en wanneer?
Op zaterdag 2 oktober van 13:00 uur tot 16:00 uur wordt het gebouw geopend aan de Westervalge 5A in Warffum. Je bent van harte welkom. Om 13:00 uur wordt de dag en het gebouw geopend door Ben Woldring. Om zoveel mogelijk bezoekers fysiek te kunnen ontvangen werken we met testen voor toegang. Dit betekent dat u op de dag van het evenement een geldige QR-code moet kunnen tonen.

Wat is Vakland Hogeland?
Vakland Het Hogeland stimuleert en faciliteert ontwikkeling voor iedereen! Een Lang Leven Leren door te doen met het Hogeland als klaslokaal. Omdat er op het gebied van ICT ook een fysieke locatie nodig is, is dit Praktijk Leer- en Ontwikkel Centrum (PLOC) in Warffum geopend. Hier is iedereen uit Het Hogeland welkom om te leren of te vragen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !