Gezamenlijke opruimactie kerkenpaden Warffum

WARFFUM – Zaterdag organiseerde gemeente Het Hogeland samen met inwoners uit Warffum een opruimactie bij de kerkenpaden in het dorp. Doel van deze actie: het verbeteren van de uitstraling en beleving van de paden. Zo’n vijftien mannen en vrouwen en wethouder Eltjo Dijkhuis hadden zich om 10.00 uur bij de kerk verzameld om de paden weer netjes te maken. 

Op initiatief van een groep bewoners was de actie georganiseerd en zijn alle aanwonenden gevraagd om deel te nemen. De opruimactie startte om 10.00 uur bij de kerk in Warffum. De gemeente stelde materieel beschikbaar en haalt na het weekend het verzamelde groenafval op. Wethouder Eltjo Dijkhuis: “De kerkenpaden zijn een mooi stukje cultuurhistorie in onze gemeente. We vinden het fantastisch dat inwoners het initiatief nemen om dit stukje cultuur in stand te houden. Als gemeente denken we dan ook graag mee hoe we dit samen kunnen doen.”

Na de gezamenlijke lunch in ’t Spijlokaal vertelde de gemeente, samen met Landschapsbeheer, meer over de verschillende erfscheidingen aan de kerkenpaden en welke subsidies beschikbaar zijn.

Uitzending

Dit voorjaar is op het Youtube-kanaal van de gemeente aandacht aan de paden in Warffum besteed. Doel was samen met de Warffumers te kijken hoe de uitstraling en de beleving van de kerkenpaden kunnen worden verbeterd. De gemeente heeft veel reacties en ideeën ontvangen. De gemeente is hier vervolgens, samen met een werkgroep van bewoners uit Warffum, mee aan de slag gegaan. De opruimactie en het uitwerken van een voorstel voor mogelijke erfafscheidingen en financiële tegemoetkoming hiervoor is een vervolg hierop.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !