Ontdek het Reitdiepgebied aan boord van de ZK 4

ZOUTKAMP – Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren op zaterdag 25 en zondag 26 september de Beurtvaart, een mooie dagtocht waarin cultuur, historie en natuur centraal staan.

Op zaterdag vaart de 100-jarige garnalenkotter ZK 4 Albatros van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een bevlogen gids brengt de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Er wordt geluncht bij Garnwerd aan Zee met een schitterend uitzicht over het water.

Vervolgens leidt een wandeling door het historisch dorpshart de deelnemers langs de vele monumenten die Garnwerd rijk is. Een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp maakt het programma compleet.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 65,00 per persoon. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar zk4@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. Het vervoer met een taxi terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com/activiteiten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !