Waterhoos trekt over Eems

HET HOGELAND – Weerman Jannes Wiersema van meteoRoodescho1 uit Roodeschool legde dinsdagmiddag een waterhoos vast op de gevoelige plaat.

Even na 16.00 uur werd Wiersema gebeld door een boer die de waterhoos boven de Eems, bij Noordpolderzijl, had waargenomen. Wiersema ging vervolgens naar buiten, zag de waterhoos en maakte een mooie foto van het natuurverschijnsel.

Volgens Wiersema is een waterhoos in deze tijd van het jaar geen bijzonder verschijnsel en ziet hij er  bijna elke herfst wel een. De temperatuur van het zeewater is op zijn warmst: zo’n twintig graden, tel daar bij op een onstabiele bovenlucht door een klein zwak frontje, dan is er een kans op waterhozen.’

De waterhoos was lang te zien was. Wiersema meldde op social media: ‘Hij heeft het lang volgehouden. Helemaal van Noordpolderzijl tot aan Borkum. Daar was de voeding blijkbaar op en verdween hij weer in een wolk.’/CM

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.