Jeugd Bedum kan niet wachten tot nieuwe skatebaan open gaat

BEDUM – Hoewel het bouwterrein van de nieuwe skatebaan die nu in Bedum wordt aangelegd met hekken is afgesloten, houden ze jongeren niet tegen. Er wordt al gebruik gemaakt van de baan. 

Sinds afgelopen weekend breken jongeren de hekken open en komen het terrein op. Er wordt nog gewerkt aan de skatebaan en het omliggende terrein. De baan kan nog niet worden gebruikt. De veiligheid van de baan moet bovendien nog worden gekeurd. Naar verwachting kunnen liefhebbers de skatebaan en het parkachtig terrein er omheen vanaf midden november gebruiken.

Zolang er nog aan de baan wordt gewerkt en de hekken nog rond het terrein staan, is het niet toegestaan de baan te betreden. Wethouder Kristel Rutgers: “We zijn heel blij met het enthousiasme en we kunnen ontzettend goed begrijpen dat de jonge Bedumers niet meer kunnen wachten. Maar dat moet toch nog even.”

Boete

Er moeten nog verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo moet de bestrating nog worden aangelegd, moeten lichtmasten en prullenbakken worden geplaatst en wordt het groen aangeplant. Na afronding van het werk wordt de baan gekeurd. Daarna kan de skatebaan veilig worden gebruik. De gemeente Het Hogeland roept de jongeren op nog even geduld te hebben en wijst er op dat het betreden van het terrein door de politie kan worden beboet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.