Raad van State wijst voorlopige voorziening voor Boogplein af

WINSUM – De Raad van State treft geen voorlopige voorziening voor het Boogplein in Winsum. Dit heeft het hoge rechtscollege zojuist bekend gemaakt.

In afwachting van de bezwaarprocedure die door een aantal inwoners van Winsum bij de Raad van State is aangespannen, hebben zij en het gemeentebestuur aangedrongen op een voorlopige voorziening over de plannen voor het Boogplein. Deze voorlopige voorziening is bedoeld om te voorkomen dat er maanden gewacht moet worden op de uitspraak van de Raad van State. Met deze voorziening geeft de Raad alvast een richting van de uitspraak van de bodemprocedure wanneer er dringende belagen in het spel zijn.

In de uitspraak van het geding dat twee weken gelden werd aangespannen, zegt de raad dat er geen reden is om een voorlopige voorziening te treffen./BM

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !