‘Stem van ons Hogeland’ van start met proef in Wehe-den Hoorn

HET HOGELAND – Gemeente Het Hogeland gaat op een nieuwe manier in gesprek met inwoners. Deze week start de gemeente met een proef in Wehe-den Hoorn. Via een nieuw online platform kunnen inwoners hun mening geven over de toekomst van hun dorp: stemvanonshogeland.nl.

De gemeente wil het platform vaker gaan gebruiken. De gemeente wil dienstverlening samen met inwoners doen. Het platform biedt gemeente en inwoners de kans dat nog beter vorm te geven.

“Nergens in Nederland wonen mensen zo verspreid als in Het Hogeland. Die ruimte koesteren we. Tegelijkertijd is het waardevol om inwoner en gemeente dichter bij elkaar te brengen. Van die verbinding worden we sterker als gemeenschap”, zegt burgemeester Henk Jan Bolding, “Ik kijk daarom uit naar het nieuwe gesprek dat we gaan voeren.”

Drie parels in Wehe-den Hoorn

Alle inwoners van Wehe-den Hoorn krijgen deze week een brief met een uitnodiging om mee te denken over de toekomst van drie ‘parels’ in hun dorp: de ontwikkeling van kunstcentrum De Ploeg, de toekomst van het gebouw van het Hogeland College (zie foto) en de toekomst van het terrein van groepshotel De Ster.

Daarnaast is de gemeente benieuwd welke ideeën inwoners hebben over het verbeteren van hun eigen leefomgeving.

Stem van ons Hogeland

Het nieuwe platform is ontwikkeld door de gemeente Het Hogeland in samenwerking met de gemeente Groningen. De gemeente Groningen en de provincie Groningen werken al langer met een digitaal participatieplatform. Van die ervaring maakt de gemeente Het Hogeland  gebruik. De provincie en de gemeente Groningen bieden de mogelijkheid aan andere Groninger gemeenten het platform te gebruiken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !