Rood Zwart Baflo in tweede helft langs FC LEO

BAFLO – Door een prachtig genomen vrije bal van Rick van der Klei ging FC LEO zaterdagmiddag met een minimale voorsprong rusten, maar na de thee was het na een minuut gelijk door een rake kopbal van Tim Spijk. Hierna kwamen de Leensters er niet meer aan te pas en won Rood Zwart Baflo uiteindelijk verdiend deze Hogelandster derby.

Ook in de eerste minuut van de wedstrijd was het al bijna raak voor de thuisploeg. Harm Mellema werd de diepte ingestuurd door Duncan Torrenga, maar zag zijn lob net over gaan. Het meeste gevaar van Rood Zwart kwam in de eerste helft van deze rappe aanvaller, waar de verdedigers van FC LEO de handen vol aan hadden. Bij de Leensters was voor rust de balvaardige Abienezer Mehretea Araya (vanaf nu Abu, zoals de Leensters hem aanspreken) de meest opvallende speler. De jongeling liet zien veel talent (lees: balvaardig en creatief) te hebben, met een spectaculaire, technische fraaie omhaal als hoogtepunt. Helaas voor hem belandde de bal recht in de handen van RZB-goalie Rick Folkerts, die de afwezige Cedric Tillema onder de lat verving.

Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer Gert de Winter de leiding. Rick van der Klei krulde een vrije bal via de vingertoppen van doelman Folkerts, de lat en het lichaam van Folkerts in het doel, 0-1.

Hierna ging het spel wat op en neer, met nog het hoogte puntje van Abu, maar verder was er in de eerste helft van de gelijk opgaande wedstrijd weinig te genieten op het Coop Verstraete Sportpark in Baflo.

Direct na rust kwam Rood Zwart Baflo langszij. Doelpuntmaker was Tim Spijk, die een hoge, trage voorzet van Harm Mellema geplaatst tegen de touwen kopte, 1-1.

Na deze treffer nam de thuisploeg het heft in handen, zette een tandje bij en zorgde met hoog druk zetten dat FC LEO moeilijk tot een goede opbouw kwam. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Rood Zwart halverwege de tweede helft op voorsprong kwam. Nadat eerst Melvin Folkerts nog door Duncan Torrenga vrije doorgang richting FC LEO-doelman Niels Zijlstra had gekregen en had moeten afleggen op een medespeler in plaats van zelf een slap rolletje te produceren, was het even later wel raak voor de middenvelder. Reinout Geuze, in de rust ingevallen voor verdediger Stefan Kruizenga, wist Folkerts te bereiken en dit keer wist hij wél te scoren en bracht daarmee zijn ploeg verdiend op voorsprong, 2-1.

Nog geen minuut later was het alweer raak. FC LEO-aanvoerder Marcel Kadijk leed in de opbouw knullig balverlies, waarop Melvin Folkerts de snelle Harm Mellema aan het werk zette en ook diens inzet verdween in het doel, 3-1.

De wedstrijd was gespeeld. Rood Zwart Baflo leek over meer inhoud te beschikken en wist met nog ongeveer een kwartier op de klok ook nog een keer te scoren. Op aangeven van Duncan Torrenga, was het broer Tim Spijk, die met enig fortuin de bal langs doelman Zijlstra kreeg en beheerst afrondde, 4-1.

Twee minuten wist Harm Mellema ook voor de tweede keer het net te vinden, maar de doelpunt werd wegens buitenspel geannuleerd.

De laatste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Met een slechte pass door het centrum bracht Gijs Tervoorne zijn aanvoerder Patrick Rutgers in de problemen, waar Jasper Wiersum van leek te gaan profiteren. De blonde aanvaller van FC LEO kan zomaar op doelman Rick Folkerts afgaan, die met de voet de inzet van de Leenster aanvaller over het doel wist te werken.

Zo bleef het bij een verdiende 4-1 overwinning voor de ploeg van een tevreden ogende RZB-trainer Dick Scholtens. Een trouwe supporter van de club was na afloop ook blij, maar had nog wel iets toe te voegen: “De oetslag is mooi, mor ik hoop toch wel dat het voetbal leuker wordt om noar te kieken!” De reactie van een passerende RZB-watcher daarop was zeer reëel:”Het is mor vaaide klasse!”/AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !