Dorpshuizen en coronaregels: “Bij excessen grijpt gemeentebestuur in”

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur zal ingrijpen als dorpshuizen de corona-voorschriften niet naleven.  “Als er zich excessen voordoen, zullen we ingrijpen,” laat de woordvoerder van B&W weten.

Vorige week vond er een ”goed gesprek” plaats met de eigenaren van Andledon, het theatertje in Den Andel. Dit kondigde aan de corona-maatregelen voor theaters niet te handhaven. Na dat gesprek heeft Andledon ingebonden en toegezegd de regels wel in acht te nemen.

Vanaf morgen gelden voor dorpshuizen en buurthuizen dezelfde corona-regels als voor de horeca en theaters e.d. Dorpshuizen moeten zich dan aan de regels houden en bij evenementen en bij de horeca-functie controleren op de drie G’s: geënt, genezen en getest met behulp van de vaccinatiepas op de app of op papier. Alleen de ‘kleine functies’ zoals spreekuren, koffieochtenden e.d. zijn daarvan uitgezonderd.

Wat betreft de dorpshuizen die twijfelen over de naleving van de corona-voorschriften en de controle op de vaccinatiepas, laat het gemeentebestuur weten dat excessen niet getolereerd worden. Het gemeentebestuur – zo laat het zich aanzien – gaat er vanuit dat de dorpshuizen zich aan de regels houden en bij evenementen en bij de horeca-functie controleren op de drie G’s: geënt, genezen en getest. “Als de regels niet worden nageleefd, zullen we bij excessen handhaven,” aldus het gemeentebestuur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.