De boer, hij ploegde nog eens

WEHE-DEN HOORN – Tractors met ploegen achterop rijden met de hoogst mogelijke precisie door het stoppelveld aan de Klaarkampenweg. Het is de ploegwedstrijd van het noordelijk Regionaal Ploegcomité waar men zaterdag de vaardigheden met de ploeg kan tonen.

In de categorie moderne rondgaande hefploeg werd M. Mulder winnaar met de combinatie John Deere 310 met een Kverneland er achter. Hij behaalde 194 punten. In de categorie oldtimers was J. Blaauw sr. De beste met 188 punten met de combinatie McCormick en de ploeg McCormick. De 24 ploegers werden beoordeel op een reek vaardigheden zoals de kwaliteit van de beginvoor, de vorens, de rechtheid en de algemene indruk van hun werkstuk./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !