Voedselbank het Hogeland opent ‘nieuwe winkel’

WINSUM – Voedselbank het Hogeland opent 1 oktober een eigen winkel. Aanvankelijk haalden de klanten eens per twee weken een voedselpakket op in Winsum. Dit veranderde in het voorjaar van 2020 toen er allerlei coronamaatregelen werden afgekondigd. Vanwege de scherpe hygiënemaatregelen  was het niet langer verantwoord de voedselbankklanten in het gebouw aan de Lombok in Winsum te ontvangen.

De gemeente het Hogeland stelde vervolgens een koel- en diepvrieswagen ter beschikking waarna, met behulp van een aantal kerkgenootschappen, de voedselpakketten bij de klanten thuis werden bezorgd. Medio 2020 ging Voedselbank het Hogeland toch weer terug naar het eerder afhaalsysteem, met dit verschil dat de klanten hun voedselpakket al op de parkeerplaats in ontvangst konden nemen.

Met ingang van 1 oktober 2021 gaan de klanten van de voedselbank winkelen bij Voedselbank het Hogeland. Klanten bepalen zelf hetgeen zij willen ‘kopen’, zij bepalen ook zelf hoeveel. En aan het eind van zo’n winkeltocht wordt er volgens een puntensysteem afgerekend. Is het maximale aantal punten eenmaal bereikt, dan kan er niet nog meer worden gekocht. Voedselbank het Hogeland denkt met de inrichting van dit winkelsysteem haar klanten meer in hun waarde te laten. Anderzijds wordt ook de verspilling van kostbaar voedsel beperkt. In de eerder klaargemaakte voedselpakketten zaten veelal ook artikelen die men niet nodig had of niet lustte. Wilt u een keer de ‘nieuwe winkel’ bezoeken, dan graag contact opnemen met 06-53589818.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !