Weefontmoeting “Kleuren van het Waddenland” in de Blauwe Schuit

WINSUM – Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober organiseert Weefkring Het Hogeland in het kader van de landelijke weefdagen een weefontmoeting in Cultureel Centrum de Blauwe Schuit in Winsum.

Tijdens deze weefontmoeting exposeren de weefkringleden hun weefwerken die zijn gemaakt naar aanleiding van het wad en de omgeving waarin wij wonen, “het waddenland”. Ook zijn er demonstraties van het spinnen en weven en alle handelingen die daarbij komen kijken.

Op vrijdagmiddag demonstreert Yvonne Ording het gebruik van vezels in de oertijd en geeft uitleg over een prehistorisch weefgetouw en is er een demonstratie bandweven.

Workshops

Tijdens deze dagen kunt de volgende workshops volgen:

Vrijdag 8 oktober, 13.30-15.30 uur: weven op een weefraam met een waddenfoto of waddenansicht door Hilda Ham. Kosten €8,00 p/p. Opgave via leeuwisalie@gmail.com

Zaterdag 9 oktober, 13.30-15.30 uur: Het wad ‘schilderen’ met draadjes, garenwikkelingen maken van een waddenlandschap. Vrije inloop, kosten €2,00 p/p.

Op beide dagen, vrijdag 8 oktober (13.00-17.00 uur) en zaterdag 9 oktober (10.00-17.00 uur), zijn er mooie garens en andere producten te koop van weefatelier Annie.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !