Subsidieregeling voor nieuwe groene chemie in Eemsdelta

GRONINGEN – Op woensdag 29 september opent de provincie Groningen de subsidieregeling Demonstraties in Chemport Europe. Deze regeling is voor middelgrote en kleine industriële bedrijven die projecten willen uitvoeren in de gemeente Eemsdelta voor het ontwikkelen van groene chemie. Zo zijn bijvoorbeeld onderzoekskosten, personeel, materiaal en apparatuur tijdens het project subsidiabel. Bedrijven die willen opschalen naar pre-productie schaal kunnen ook gebruik maken van de regeling. Dit is de fase na de productie van het prototype, ook wel bekend als de demonstratiefase.

Vanuit het Coronafonds is voor de subsidieregeling 300.000 euro beschikbaar. De provincie Groningen heeft het Coronafonds opgericht om bedrijven en organisaties sterker uit de coronacrisis te laten komen.

Vergroenen chemie

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol: “In het chemiecluster van Eemsdelta wordt veel geïnnoveerd om chemische producten en processen te verduurzamen. Als provincie vinden we het belangrijk dit te ondersteunen en te stimuleren. Met deze subsidie hebben meer middelgrote en kleine bedrijven de mogelijkheid om te experimenteren en een onderzoeks- en ontwikkelingsproject uit te voeren. Zo werken we samen aan de toekomst van een groene industrie.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.