Koploper te sterk voor DWA/Argo

URETERP – Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek in Ureterp, voor een duel tegen koploper Oerterp/VKC. Vooraf was duidelijk dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Na een ruststand van 9-3, bleven de punten dan ook in Ureterp. De eindstand werd 20-12.

Zaterdag startte coach Leo Schuuring met Jildau Smedema aan de kant. Ole Smedema was weer hersteld van zijn blessure en begon weer in de basis.

Net als voorgaande wedstrijden liep DWA/Argo in de eerste helft al snel achter de feiten aan. Oerterp/VKC heeft nog een kunstgrasveld met oude (grote) afmetingen liggen, waardoor DWA/Argo haar spel moest aanpassen in deze wedstrijd. De Friezen wisten met zuivere schoten al vlot op een voorsprong van 5-0 te komen. DWA/Argo had zichtbaar moeite om de gecreëerde kansen af te ronden. Na de 5-0 wist Jesse Reker pas in de 14e minuut de score voor DWA/Argo te openen. De korfballers uit Winsum en Bedum hadden echter tijdens de eerste helft weinig in te brengen. Wel kreeg DWA/Argo gaandeweg meer vat op het spel van Oerterp/VKC, wat ervoor zorgde dat Oerterp/VKC niet nog verder kon uitlopen. DWA/Argo had het verdedigend best goed staan, want Oerterp/VKC maakte niet meer dan negen doelpunten in de eerste helft. Aanvallend was het bij de Groninger ploeg echter ondermaats, want halverwege had DWA/Argo slechts drie doelpunten gemaakt. Sanne Schuuring en Sam Pestoor wisten allebei nog te scoren voor de rust.  In de rust werd benadrukt met meer overtuiging te gaan spelen, want de kansen om te scoren waren er echt wel.

Direct na de rust kende DWA/Argo een betere fase. Natasja Schuuring en Sam Pestoor wisten namelijk allebei het gat van de korf te vinden. Hierdoor werd het verschil kleiner, maar de Friezen wisten hierop te reageren en er stond daardoor 10-5 op het scorebord. Na een doelpuntloze fase, maakte Jesse Reker 11-6 van afstand. Hierna kwamen de doelpunten om en om. Oerterp/VKC maakte op tijd weer een treffer als DWA/Argo probeerde dichterbij te komen. Het gat werd niet kleiner dan vier doelpunten verschil. DWA/Argo kreeg wat meer geloof en zelfvertrouwen terug, maar ondanks de inzet en de gecreëerde kansen, bleef het lastig deze af te ronden. Nadat het 14-10 was geworden, maakten de Friezen aan alle Groninger hoop op een goede afloop een einde, door vier treffers achter elkaar te produceren. De wedstrijd was beslist en DWA/Argo had geen illusies meer. Met nog twee doelpunten van de Friezen, evenals van de Winsumers en Bedumers, werd de eindstand 20-12. De andere treffers uit de tweede helft werden gemaakt door: Ole Smedema (2x), de ingevallen Jildau Smedema, Natasja Schuuring (2x) en Tom van der Laan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Jesse Reker (2x), Sam Pestoor (2x), Ole Smedema (2x), Sanne Schuuring (1x), Jildau Smedema (1x), Tom van der Laan (1x).

Aanstaande woensdag 6 oktober speelt DWA/Argo een uitwedstrijd tegen HHV in Hollandscheveld in het kader van de tweede ronde van de Jan-Mulder beker. Aanstaande zaterdag staat er vervolgens een belangrijk duel voor DWA/Argo op het programma. Hekkensluiter DTG komt op bezoek in Winsum. DWA/Argo zal er alles aan doen om de twee punten te behalen, zodat er een gat blijft met de degradatieplaatsen in de poule. Het duel tegen DTG begint om 16.00 uur.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !