Storing Facebook en WhatsApp voorbij

De wereldwijde storing waar Facebook maandag mee kampte, was gisteravond rond 23.50 uur zo goed als voorbij. Na ruim zes uur waren de apps Instagram, WhatsApp, Facebook en Messenger weer bereikbaar.

Het probleem ontstond rond 17.30 uur. Veel mensen kregen een draaiend tandwiel te zien als ze de apps wilden gebruiken en het sturen van berichten was onmogelijk.

Maandagavond tegen middernacht kwamen de diensten van Facebook mondjesmaat weer online. Op het moment doen Instagram, Facebook en WhatsApp het bij de meeste mensen weer. Wel werken de apps de komende tijd mogelijk nog wat instabiel, omdat zeer veel apparaten tegelijkertijd verbinding proberen te maken.

Facebook heeft nog niet officieel bekendgemaakt wat de oorzaak van de storing was. Wel schreef Facebook-topman Mike Schroepfer op Twitter dat het bedrijf kampte met “netwerkproblemen”.

Veiligheidsexperts denken dat de storing mogelijk door een interne fout bij Facebook is ontstaan. Tegen Reuters zeggen ze dat sabotage van binnenuit niet wordt uitgesloten, maar dat een hack van buitenaf onmogelijk wordt geacht.

Bron: nu.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !