Problemen bij Wierden en Borgen: “Er wordt niet naar je geluisterd!”

HET HOGELAND – Op initiatief van SP Het Hogeland kwamen maandagavond een twintigtal huurders van woningcorporatie Wierden en Borgen samen om te spreken over de problemen die spelen bij de verhuurder. In zalencentrum Vita Nova In Middelstum werd duidelijk dat de huurders klaar zijn met de manier waarop er met hen om wordt gegaan.

SP voorzitter Marieke Bootsma: “Huurders trekken al veel langer aan de bel over de problemen bij Wierden en Borgen. Nu hebben we ze bij elkaar gebracht en gaan we collectief actievoeren.” De huurders werken nu samen met de SP aan een manifest en eisenpakket dat ook door andere huurders gesteund kan worden.

De SP startte begin van de zomer een onderzoek. Naar aanleiding van tientallen mails, bezochten SP-ers Garrelsweer, Bedum, Stedum, Wehe den Hoorn, Middelstum, Baflo, Uithuizermeeden en Loppersum en sprak daar met nog meer huurders.

Om ze bij elkaar te brengen werd de huurdersavond georganiseerd. Gemeenschappelijke klachten die leiden tot één conclusie, zoals een van de huurders het verwoordde: “Er wordt niet naar je geluisterd. Voor hun doe je er niet toe!”

“Het is tijd voor verandering bij Wierden en Borgen”, zegt Bootsma. “Huurders hebben last van achterstallig onderhoud, schimmel, hoge huren en een verhuurder die niet naar ze luistert. Alleen samen kunnen we verandering afdwingen.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !