Eerste dorpsgids ‘Dit is Winsum’ uitgereikt

WINSUM – We moesten er even op wachten maar nu is het “Dít is Winsum magazine” eindelijk klaar! Vanuit verschillende kanalen kwam de vraag om een informatieboekje specifiek over Winsum. Zeker nu we ons nog steeds mogen laven aan de titel: “Het allermooiste dorp van Nederland”. Kiena Werkman van Kien Events vertelt trots over ‘haar’ magazine, waarvan het eerste exemplaar donderdagmorgen aan de Wierda-Stichting werd overhandigd. 

Of ik dit zou kunnen maken? Ja natuurlijk, maar wat moet er dan allemaal in komen te staan? Informatie die voor zowel onze gasten als de inwoners interessant is. Tja en zo ben ik begonnen. Na wat sparren met andere ondernemers, een beetje gluren bij de buren en wat spelen met de lay-out kwamen we tot een mooi concept.

Naar mate de weken volgden nam het magazine steeds meer vorm aan. Telkens riep ik: “het is echt bijna klaar ……”, maar dan kwam er iemand met een briljante aanvulling, was er een wijziging in het winkelbestand of werd er weer iets moois in het dorp geplaatst wat echt niet mocht ontbreken.

Ik heb de mijzelf gestelde deadline dan ook een aantal keren noodgedwongen moeten opschuiven. Al doende leert men.

Mijn dank gaat uit naar de vrijwilligers van het TIP, vrienden, familie, collega’s die de moeite hebben genomen om kritisch naar de proefexemplaren te kijken en te voorzien van commentaar en daar waar nodig de kromme zinnen en schrijffouten te herstellen.

Maar nu is het af. De magazines liggen vers van de pers op jullie te wachten bij de adverterende ondernemers en in het Toeristisch Informatie Punt (TIP).

Dít is Winsum is een gratis toeristisch informatie magazine met daarin;

Alles wat je echt gezien moet hebben, een stukje geschiedenis, plattegrondjes, restaurants, overnachtingsmogelijkheden, waar te shoppen, beauty en welzijn, recreatie, regio, het openbaarvervoer en natuurlijk noodgevallen informatie.

Het magazine heeft een handzaam formaat, een logische indeling en een prettig te lezen stijl.

Het Dít is Winsum Magazine is een uitgave van KIEN events en tot stand gekomen met dank aan de Wierda-Stichting en de adverterende ondernemers.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !