Kolibri van Warfhuizen wint slotetappe in Kameroen

YAOUNDÉ – Peter Merx, de Kolibri van Warfhuizen, heeft zondagmiddag de laatste etappe gewonnen van de meerdaagse wielerwedstrijd in het Afrikaanse Kameroen. In de sprint versloeg hij zijn medevluchters.

In de slotetappe over 166 kilometer van de zuidelijke provinciehoofstad Sangélima naar de hoofdstad Yaoundé maakte zich vrij vroeg een kopgroep los van vijf renners. In het laatste deel van de koers sprong Merx met nog vier anderen naar de kopgroep die wel uitgeput was en het niet meer kon bijbenen. In de nieuwe kopgroep die een paar minuten voorsprong wist op te bouwen zat ook de kampioen van Kameroen en tweede  in het algemeen klassement die gebrand was op de overwinning in Yaoundé. Hij had slechts een paar seconden nodig om de gele trui te behalen. De vijfdaagse wedstrijd, de Grand Prix Chantal Biya, is vernoemd naar Chantal, de echtgenote van de president van Kameroen, wat zijn overwinning nationaal extra glans zou geven.

Peter Merx, per telefoon:  “De aankomst was link. In de laatste kilometers zitten een paar heuveltjes en daarna je moet een u-bocht maken. Ik kende deze aankomst van een paar maanden geleden in de Ronde van Kameroen toen ik tweede werd in de sprint. Een stuurfoutje in die bocht en je bent weg, zo eenvoudig is het.”

Over twee weken rijdt de Kolibri van Warfhuizen de Ronde van Burkina Faso: “Vandaag heb ik de eerste overwinning van dit seizoen gepakt. Ja, ik heb wel zin in de volgende koers. Gewoon hard rijden en zorgen dat je niet lek rijdt./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.