Biervatrollen in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Aankomende zaterdag 16 oktober wordt in Kloosterburen het jaarlijkse biervatrollen gehouden. Het populaire evenement wordt normaal in juli georganiseerd maar kon door corona dit jaar en vorig jaar niet doorgaan. Door versoepeling van de maatregelen was de gemeente het Hogeland bereid om voor 16 oktober wel een vergunning af te geven. De organisatie heeft daarom besloten om in enigszins aangepaste vorm zaterdag de 33ste editie van het biervatrollen te houden.

De aanpassingen betreffen de hindernisbaan die in verband met de temperatuur zonder water en zeep overwonnen moet worden en de aanvangstijd, 15.00 uur in plaats van 18.00 uur.

Voor wie het biervatrollen onbekend is, ploegen van vier personen en hun coach zullen zich weer wagen aan een spectaculair parcours waarover een biervat zo snel mogelijk naar de finish gerold moet worden. Jeugdteams bestaan uit deelnemers van 12 tot en met 15 jaar. Er wordt ieder jaar fanatiek gestreden om de prijzen en de strijd is erg leuk voor de neutrale toeschouwer. Weer warm worden kan na afloop, dan is er feest op straat en in café Willibrord.

Aanmelden kan nog via cafewillibrord@gmail.com

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.