Teun Juk geeft lezing in Oosternieland

OOSTERNIELAND – Schrijver en historicus Teun Juk geeft vrijdag 15 oktober een lezing in Oosternieland. Teun Juk, geboren in Uithuizermeeden en tegenwoordig woonachtig in Hattem, zal dit doen onder de titel: ‘Oosternieland, geschiedenis van een bijzonder kerkdorp.’ Hij is in de omgeving bekend als schrijver van veel historische boeken en andere publicaties. 

Tijdens de lezing zal Juk het echter niet alleen gaan hebben over de geschiedenis van Oosternieland, maar ook over die van de (wijdere) omgeving. Hij zal daarbij ingaan op zaken als: wat was en is de betekenis van een (kerk)dorp, hoe en wanneer ontstonden die dorpen en welke (wonderlijke) gebeurtenissen vonden er zoal plaats?

Locatie: Sint Nicolaaskerk. Aanvang: 20.00 uur. Toegang is gratis, wel is een QR-code of positieve testuitslag nodig.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !