Expositie over Rottumerplaat nog te zien tot 1 november

WARFFUM – De expositie Rottumerplaat, 50 jaar later is nog tot 1 november te zien in het Spijslokaal in Warffum.

In de zomer van 1971 startte voor Godfried Bomans een eenzaam avontuur op Rottumerplaat. Hij bivakkeerde toen met Jan Wolkers ieder afzonderlijk op het Groninger eilandje. Heel Nederland leefde met ze mee. Dagelijks spraken de schrijvers via een radioverbinding met Willem Ruis, die in Warffum verbleef. Een halve eeuw later roepen de Rottums nog steeds het verlangen naar een onbewoond eiland op.

Bezoekers in Warffum kunnen tot 1 november het verlangen naar een onbewoond eiland ervaren door de foto’s te bewonderen, te wandelen door het verhaal en plaats te nemen in de stoel om de podcast te beluisteren. Kunstenaars Fieke Gosselaar en Harry Cock geven op 17 oktober om 14.30 uur in het Spijslokaal persoonlijk uitleg over hun werken. En Jaap Kloosterhuis, boswachter in het gebied, geeft dan een inkijkje in het beheer van de Rottums nu. Wie niet naar Warffum wil of kan afreizen, kan de expositie digitaal beleven via www.rottumerplaat50jaarlater.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.