Weer winst voor volleyballers Winkhem

GRONINGEN – Het eerste herenteam van Winkhem heeft zijn  derde wedstrijd op rij gewonnen. In Groningen werd het tegen Exstudiantes 1-3.  Hoewel de standen iets anders laten zien, koste het de mannen uit Winsum toch de nodige moeite.

De dunne selectie werd dit keer ook nog eens geteisterd door ziekte en afwezigheid van vaste basisspelers zodat opnieuw een beroep gedaan moest worden op de ervaren senior Hans de Vries. Hij vulde de spelverdelers functie naar behoren in.

De eerste set verliep rommelig en moesten de mannen even het juiste ritme te pakken krijgen dit duurde te lang waardoor de eerste set met 25-18 in Groningen bleef.  Door het tactisch doordraaien van Winkhem  aan het begin van de tweede set verloren de  Groningers de grip op de wedstrijd waardoor de tweede set een ‘walkover’ werd. Via twee mooie service series van Sikkema en de Vries werd het 13-20. De wedstrijd ging veel gelijk op maar de Winsummers trokken in de meeste gevallen aan het langste eind. Richard Krebs op mid bleek moeilijk af te stoppen Met een paar mooie verdedigende acties en de nodige service druk werden de derde (20-25) en vierde (18-25) binnengehaald. Winkhem schuift door de overwinning op naar de tweed plaats in de eerste klasse A.

Zaterdag 3o oktober is de volgende wedstrijd in Groningen tegen Veracles.

Verslag: Hans de Vries

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !